سؤال 1613- آیا کار دعا نویسها و فالگیرها منشأ اسلامى دارد؟
جواب: دعا نویسى، و فالگیرى حرفهاى جایز نیست.
--------------------------
سؤال 1614- اگر کسى جهت نوشتن دعاهایى که در بعضى کتب براى شفاى سردرد و مانند آن آمده پول بگیرد، چه حکمى دارد؟
جواب: اگر دعاهایى باشد که در کتب معتبر نوشته شده، مانعى ندارد.
---------------------------
سؤال 1615- نظر شارع مقدّس در مورد دعا نویسى چیست؟ آیا در اسلام چیزى به نام دعا نویسى وجود دارد؟
جواب: نوشتن دعاهایى که از ائمّه معصومین علیهم السلام رسیده، و در کتب معتبره موجود است، اشکال ندارد. و امّا دعا نویسى حرفهاى، که متداول افراد سود جوست، صحیح نیست.
------------------------------
سؤال 1616- گاه افرادى با عنوان دعا نویسى اقدام به کلاهبردارى مىکنند. براى این که بتوان تشخیص داد که کدام مورد کلاهبردارى و کدام مورد بر اساس دستورات اسلام است، چه راههایى وجود دارد؟
جواب: چنانچه افراد مزبور آدمهاى با سواد و با تقوایى باشند، و از کتب معتبر استفاده کنند، دعانویسى آنها صحیح است. در غیر این صورت اعتمادى بر آنها نیست.
------------------------------
سؤال 1617- برخى دعانویسها دعاهایى به نام زبان بند، بخت گشایى، چلّه بُرى، جلب محبّت، قفل کردن، کارگشا، باز شدن بسته شده، دفع بلیّات، باطل السحر، و مانند آن به افراد مىدهند. آیا چنین دعاهایى وجود دارد؟
جواب: اینها اعمال افراد سود جو، و احیاناً شیّاد است.
------------------------------
سؤال 1618- آیا دعا نویسى صرفاً نوشتن دعایى خاصّ در کاغذ، و نگه داشتن به همراه خود مىباشد، یا دستور العملى هم دارد؟ مثل این که نوشته کاغذ را در آب حل کرده، و به کسى بخورانند! یا دعاى خاصّى را بسوزانند! یا در معرض باد قرار دهند! یا زیر سنگ بگذارند! یا آن را دفن کنند! یا در آب روان بیندازند. آیا این دستور العملها اعتبارى دارد؟
جواب: سوزاندن دعا مطلقاً جایز نیست. ولى شستن، یا به آب انداختن، در بعضى از کتب در مورد بعضى از دعاها یا عریضهها آمده است.
---------------------------------
سؤال 1619- از آنجا که اکثر مراجعین به دعانویسها بانوان مىباشند، که براى رفع مشکلات و ناراحتیهاى خود اقدام به این کار نموده، و بعضاً افرادى تحت عنوان دعانویس اقدام به فریب آنان مىکنند، چه توصیهاى براى روشنگرى آنان دارید؟
جواب: باید خطر مراجعه به این گونه افراد را به همه بانوان گوشزد کرد، تا در دام آنها گرفتار نشوند.
حضرت آیة الله العظمی مکارم شیرازی
استفتائات جدید، ج3، ص: 577